Otec neplatí na dieťa, za akých podmienok môže matka požiadať o náhradné výživné?
Patrik P., známy z kauzy tunelovania, si vyslúžil v pondelok hneď dva rozsudky. Okrem obvinenia zo spolupáchateľstva a podvodu mu pribudlo ešte aj obvinenie za neplatenie výživného, on však celý proces považuje za hlúposť.
Deti majú právo na rovnakú životnú úroveň ako ich rodičia a zvlášť to platí pre striedavú starostlivosť, pri ktorej by nemala nastať situácia, že životná úroveň dieťaťa sa mení podľa toho, u ktorého rodiča v starostlivosti práve je.
Bývalý manžel spočiatku výživné zodpovedne platil, ale po pár mesiacoch začali peniaze meškávať. Teraz jej už tri mesiace neposlal ani euro. Čo mám robiť?
Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov voči deťom nezaniká automaticky dosiahnutím plnoletosti dieťaťa.
Máte dieťa v opatere a expartner naň neplatí výživné? Súdna exekútorka Anetta Demešová bude vo štvrtok 27.8. od 10:00 online a poradí vám, čo s tým. Náklady na život v dnešnej dobe nestoja euro ani dve. Ak zlyhali všetky predošlé pokusy a nechcete nad tým mávnuť rukou, nevzdajte sa. Dieťa má na finančnú podporu nárok a rodič sa nesmie zbavovať zodpovednosti.
Herečka Megan Fox (29) a jej čoskoro exmanžel Brian Austin Green (42) si budú deliť majetok, ale jeden z nich vyjde z rozvodu lepšie ako ten druhý... Prekvapí vás, kto to bude!
Náhradné výživné, ktorým štát dopĺňa alebo úplne nahrádza nesplnené výživné, sa poskytuje len v sociálne odôvodnených prípadoch a po splnení viacerých podmienok.
Vyživovacia povinnosť rodiča voči dieťaťu trvá dovtedy, pokiaľ sa dieťa nie je objektívne schopné samo o seba starať. Od tohto okamihu hovoríme o takzvanom zaopatrenom dieťati.
Ja som z tých peňazí nevidela ani cent a teraz nám chodia upomienky, pretože ho nespláca a ja som spoludlžníčka. S deťmi žijem z učiteľského platu, on výživné neplatí.
Zakladateľovi hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) Lutzi Bachmannovi hrozí väzenie. Takéto rozhodnutie však nesúvisí s aktivitami hnutia, ale s niečím úplne iným.
Plnenie vyživovacej povinnosti k deťom je zákonná povinnosť rodičov, ktorá trvá až do času, kým deti nie sú schopné samy sa živiť.
Je dobré rozdeliť výživné na také, ktoré ide do rúk jedného z rodičov, a výživné, z ktorého sa tvoria úspory pre dieťa. Tie by mali byť uložené na špeciálnom účte.
Nateraz za mreže nepôjde. Po mesiacoch ťahaníc so súdmi doplatil exmarkizák Robo Beňo dlžné peniaze za syna Maxima.
Manžel, kým bol syn so mnou, situáciu zľahčoval a každé moje snaženie na vyriešenie situácie zmaril. Sama som sa z toho psychicky zrútila.
Podrobnosti o tarifách na lieky oznámi administratíva koncom mesiaca
Program je určený pre ľudí, ktorí sa obávajú morálneho úpadku Západu
Predaj ojazdených elektromobilov vzrástol o vyše 120 percent, klasické modely však stále dominujú
Globálna dynamika velí novým investičným trendom