Prihliada súd pri určovaní výživného iba na príjmy?
Slovenský právny poriadok nepozná žiadny matematický vzorec na určenie výšky výživného, do ktorého stačí dosadiť premenné.
Slovenský právny poriadok nepozná žiadny matematický vzorec na určenie výšky výživného, do ktorého stačí dosadiť premenné.
Zastaví vás policajná hliadka a po bežnej kontrole ste zrazu bez vodičáka. Ak ste išli prirýchlo alebo pod vplyvom alkoholu, je to jasné. O vodičský preukaz však môžete prísť aj vtedy, ak ste žiadny dopravný predpis neporušili. Zhrešili ste však inde a inak.
Ak nebola povinnosť vyživovať dieťa určená súdnym rozhodnutím, zaniká, keď je dieťa schopné živiť sa samo.
Problémy spojené s oneskoreným vyplácaním výživného by mala riešiť novela zákona o rodine. Poslanci za Smer tak chcú pomôcť vyživovaným osobám, ktoré sú často nútené požičať si peniaze z banky.
Vláda odobrila zvýšenie platov nepedagogických zamestnancov, návrh na smeráckych poslancov na platenie úrokov z omeškaného výživného aj Zvolenskej Radu vlády pre protidrogovú politiku.
Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Vysoké výživné, ktoré by Pálffy platil svojej exmanželke, je na niektoré rany iba malou náplasťou.
Ako prinútite rodiča platiť výživné na dieťa, ak je občanom iného štátu EÚ? Určite sa vám podarí minúť kopu peňazí a poriadne sa načakáte. A výsledok?
Myslela som si, že si zo mňa sudca robí srandu,“ hovorí Oľga Žaťková z Topoľčian. „Hoci mi výživné zvýšili, krajský súd pôvodné rozhodnutia zamietol.“
Exmanžel po rozvode začal platiť výživné na dieťa o 23,24 €/703,14 Sk viac, ako mu súd nariadil. Tak to bolo len pol roka a teraz už platí len to, čo mu bolo prisúdené.
Iveta Bartošová prežíva krušné obdobie! Keď už boli všetky problémy s Arturom (12) takmer zažehnané, začal sa v jeho blízkosti objavovať čudný muž!
S bývalým manželom mám 16-ročnú dcéru. Má povinnosť na ňu prispievať 92,94 €/ 2 800 Sk mesačne.
Pani Iveta z Kapušian sa rozvádzala ako nezamestnaná. Teda takmer.
Plnenie vyživovacej povinnosti rodičov k deťom vyplýva zo zákona, pričom súd zohľadňuje schopnosti, možnosti a majetkové pomery rodičov.
I keď sa sobášime z lásky, môže sa stať, že manželstvo sa skončí rozvodom. Opatera dieťaťa tak dostáva iné rozmery, o ktorých neraz rozhoduje súd.
Som rozvedená, manžel mi platil výživné na syna len sporadicky, za čo bol trikrát vo väzení. Väčšinou som ho 17 rokov živila aj šatila sama.
Bezpečnosť je pri plánovaní letného oddychu kľúčová, no neistota a nečakané zážitky môžu byť väčším zdrojom potešenia a osobnostného rastu
Automobilka chce osloviť aj bežných zákazníkov, hoci v Číne konkuruje Bentley
Konkurencieschopnosť je na dne, dane sú na maxime. Krajina sa dostáva do finančnej pasce
Zníženie inflácie patrí medzi hlavné priority Kremľa