Právo a advokácia 2020: Vyhlásenie právnickej firmy roka
Ddostávate do rúk už tradičnú prílohu týždenníka TREND Právo a advokácia 2020, ktorá sa z veľkej časti venuje výsledkom posledného ročníka firemného rebríčka Právnická firma roka
Ddostávate do rúk už tradičnú prílohu týždenníka TREND Právo a advokácia 2020, ktorá sa z veľkej časti venuje výsledkom posledného ročníka firemného rebríčka Právnická firma roka
Počul som, že čoskoro má začať platiť povinnosť, že pri návrate zo zahraničia ľudia musia ísť povinne do karantény, ktorú vybaví štát.
Dostali sme ročnú odmenu, ktorá je uvedená na výplatnej páske v plnej sume. Ale pre účely počítania dovolenkového priemeru, aby sa nám nezvýšil a zamestnávateľ ušetril, nám ho počítajú po častiach.
Mám 21-ročnú vnučku, ktorá si vyžaduje celodennú opateru. Je ťažko zdravotne postihnutá. Ponúkla som preto dcére, že sa o ňu budem starať, aby mohla dcéra chodiť do práce. Viem, že to má veľmi ťažké. Zabezpečiť celú rodinu z jedného platu sa nedá.
Moratórium na konkurzy a exekúcie môže firmám načas pomôcť. Otázne je, či v nich aj tak neskončia. Vytvoriť prostredie bez bankrotov by však mohla byť cesta do pekla
Sused si otvoril stolársku dielňu. Tvrdí, že vyrába veci len pre seba a svoju rodinu, ale nie je to pravda. Nelegálne podniká a zarába.
Viem, že je to asi nezvyčajné, ale potrebujem sa poradiť. Kolegyňa bola v zahraničí na dovolenke a nakazila nás v práci žltačkou. Celá firma sme boli takmer mesiac PN, ako živnostníčka som prišla o dosť peňazí. Myslím si, že to bola jej chyba, pretože ak išla do Ázie, mala sa dať zaočkovať.
Ja a môj manžel sme Slováci žijúci v Spojenom kráľovstve. Narodil sa nám syn a keďže tu žijeme už viac ako päť rokov, automaticky dostal britský pas i občianstvo.
Zdroj:FB/P1D
Zdroj:FB/P1D
Koncom roka som dala výpoveď v práci, kde som pracovala 3 roky. Dohodli sme sa na dvojmesačnej výpovednej lehote s ukončením k 1. 3. 2020. Problém je, že vo februári som ochorela. Ortopéd sa vyjadril, že je to z práce a čas liečenia bude minimálne 2 mesiace.
Syn už niekoľko rokov žije v USA. Problém je v tom, že už 9 rokov zaňho platím poplatky za smeti. Keď som ho chcela odhlásiť z trvalého pobytu, aby som ich nemusela uhrádzať, ponúkli mi dve možnosti.
S manželkou vedieme už rok a pol súdny spor o deti. Nemáme peniaze nazvyš, preto nemáme ani právnika.
Vysokoškolské lavice drala Zuzana Čaputová s budúcimi prokurátormi, politikmi, ale aj s ľuďmi, ktorí sa neskôr zašpinili.
Stále sa veľa hovorí o šikanovaní zo strany zamestnávateľov, no ja mám opačný problém.
Vyššie dane a slabší trh práce ovplyvňujú správanie domácností
Nástup umelej inteligencie do pracovného prostredia je dnes nevyhnutný. Ak sa ale na AI spoliehame bez porozumenia kontextu, môžeme prísť o schopnosť kriticky myslieť, zdôrazňuje v rozhovore šéf Personality Group Peter Križan
Komisia navrhuje do roku 2040 znížiť emisie o 90 percent v porovnaní s rokom 1990
Cieľom poľského premiéra je zlepšiť životnú úroveň rodín