
7. Indonézska kuchyňa
Hodnotenie: 4,48
V dolnej polovici top desiatky prevládajú ázijské krajiny. Čínu a Japonsko dopĺňa Indonézia. Indonézska kuchyňa nie je na Slovensku príliš známa, no fakt, že používatelia portálu ju ohodnotili podobne ako francúzsku, svedčí o tom, že má veľa fanúšikov.
Podobne ako čínska, aj indonézska kulinárska kultúra je veľmi rozmanitá, predovšetkým pre veľký počet ostrovov, na ktorých sa rozkladá. Iná je na Bali, iná na Jáve, iná na Sumatre. Vo všeobecnosti je však pikantná a vo veľkej miere využíva kokosové mlieko, kurkumu, zázvor či citrónovú trávu. Indonézia je tiež rodiskom tempehu, čo je fermentovaný sójový výrobok.
Januárovému rebríčku indonézskych jedál kraľoval pokrm siomay, ktorý má pôvod v príbuznom čínskom jedle shumai. Sú to parené rybacie knedle plnené zeleninou, podávané s arašidovou omáčkou.