Jeden z najväčších východoslovenských chovateľov dobytka Peter Nízky, ktorý sa k niekoľkým farmám na východe krajiny i na Orave prepracoval cez pôvodnú profesiu konkurzného právnika, vyváža už dlhé roky býky zo svojich ekologických chovov hlavne do západoeurópskych krajín. Lebo práve tie mu za náročnejšie chované zvieratá vedia zaplatiť zaujímavejšie ceny. V súčasnosti však chce biomäso vo väčšej miere ponúknuť aj slovenským spotrebiteľom.

Vo svojom michalovskom mäsokombináte Mäso Zemplín mieni v roku 2017 rozbehnúť z biomäsa výrobu biopaštét. Plniť ich bude do netradičných túb, aby sa odlíšil od klasických konzerv. Rozbeh výroby paštét bude stáť mäsokombinát zhruba tri milióny eur. Necelú polovicu zdrojov by chcel P. Nízky získať z európskych fondov. Nová výroba zamestná vyše desiatku nových ľudí. Tí posilnia terajšiu pol stovku zamestnancov Mäsa Zemplín. Ide len o prvú fázu projektu s ročnou výrobou pár stoviek ton. Ak sa bude paštétam dariť, časom by mohol ich produkciu zvýšiť.

Čítajte ďalej s predplatným TRENDU

Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.

Poslať SMS

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa