Ceny potravín na Slovensku dosahujú 94 percent priemeru EÚ, čo je v rámci regiónu vysoká hodnota. Z postkomunistických krajín je drahšie už len v Slovinsku a Estónsku. Naopak, v susednom Česku a Maďarsku siaha cenová hladina o desatinu nižšie, v Poľsku dokonca o štvrtinu.

Na pomery slovenských peňaženiek sú drahé ryby a nealkoholické nápoje a najmä oleje a tuky. V porovnaní so zvyškom EÚ, naopak, Slováci najvýraznejšie ušetria na

Čítajte ďalej s predplatným TRENDU

Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.

Poslať SMS

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa