
Do štartu podnikania investovali milión korún, dnes majú 200 včelstiev a stále expandujú
Manželia Kölblovci začínali s piatimi úľmi. Aj vďaka e-shopu sa im vlani podarilo zdvojnásobiť tržby z predaja medu
Manželia Kölblovci začínali s piatimi úľmi. Aj vďaka e-shopu sa im vlani podarilo zdvojnásobiť tržby z predaja medu
Včelár Dušan Dedinský priznáva, že falšovatelia majú 100 spôsobov ako med sfalšovať. On má ale na rozoznanie toho pravého jednoduchú fintu.
Tak predsa sa ho dočkáme! Aj keď posledné roky neboli pre včelárov úplne najpriaznivejšie, tentoraz hovoria o lepšom ročníku. Hoci to vyzeralo tak, že medu veľa nebude, opak je pravdou.
Kvetový, lúčny, lipový, medovicový... Medov je mnoho druhov a všetky sú zdravé. Viete ale, ktorý je najzdravší a konzumujú ho aj včelári?
Med vytvárajú najmä včielky medonosné zberom nektáru z kvetov. Následne túto sladkú šťavu zahusťujú. A to tak, že trepocú v úli krídelkami, čím spôsobujú odparovanie vody z nektára. A vzniká tak hustá sladká lepkavá zmes cukru, vody a iných zložiek. Viete však rozoznať prvý med od falošného?
Med vytvárajú najmä včielky medonosné zberom nektáru z kvetov. Následne túto sladkú šťavu zahusťujú. A to tak, že trepocú v úli krídelkami, čím spôsobujú odparovanie vody z nektára. A vzniká tak hustá sladká lepkavá zmes cukru, vody a iných zložiek. Viete však rozoznať prvý med od falošného?
Med vytvárajú najmä včielky medonosné zberom nektáru z kvetov. Následne túto sladkú šťavu zahusťujú. A to tak, že trepocú v úli krídelkami, čím spôsobujú odparovanie vody z nektára. A vzniká tak hustá sladká lepkavá zmes cukru, vody a iných zložiek. Viete však rozoznať prvý med od falošného?
Rozhodnutie menového výboru Bank of England nebolo jednohlasné
Mnohé projekty, ktoré chcú zveľadiť život na dedine, stroskotávajú na rozdrobenosti pozemkov
Hlavné mesto postupne rozširuje spoplatnené parkovacie zóny
Brusel vyhlásil, že nebude súhlasiť s dvojcifernou základnou tarifnou sadzbou