
Ceny chleba a pečiva stále stúpajú, Slováci siahnu hlbšie do peňaženiek, upozorňujú pekári
Výrobcovia chleba a pečiva tak nemajú inú šancu, ako okamžite premietať rastúce náklady do cien
Výrobcovia chleba a pečiva tak nemajú inú šancu, ako okamžite premietať rastúce náklady do cien
Slovenskí pekári, cukrári a cestovinári odmietajú návrh vlády, ktorá im chce prikázať testovanie zamestnancov na vlastné náklady. Uviedol to Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) v reakcii na medializované úvahy vládneho kabinetu, že zamestnávatelia by mali testovať svojich pracovníkov.
V prípade pekární by podľa zväzu išlo o náklady aj v stovkách tisíc eur mesačne. Výrobu by tak museli pozastaviť alebo drasticky zvýšiť ceny
Ak patríte medzi milovníkov čerstvého pečiva, možno ste zaregistrovali novinku na pultoch našich obchodov. Slovenskí pekári sa rozhodli ísť po vzore Fínov, Švédov a Britov a do svojich výrobkov začali pridávať špeciálnu prísadu, ktorá má posilniť imunitu ľudí a zároveň ušetriť milióny eur nášmu štátu. O čo ide?
Pomoc, ktorú pekári potrebovali na jar 2020, dostanú v minimálnej sume najskôr na jar 2023, tvrdí podpredseda opozičnej strany R. Takáč
Z výzvy majú byť podporené investície do technológií, najmä zariadenia, stroje, prístroje, aj stavebné investície v jednotlivých odvetviach
Aktuálne ceny, za ktoré dodávajú výrobky obchodným reťazcom, už pekári nedokážu udržať.
Rekordne rastúce ceny pšenice a jej začínajúci nedostatok spôsobujú pekárom, cukrárom i cestovinárom výrazne rastúce náklady. Aktuálne ceny, za ktoré dodávajú výrobky obchodným reťazcom, už pekári nedokážu udržať. Môže za to aj štát, ktorý pekárov úplne vylúčil z COVID pomocí.
Navrhuje sa v ňom napríklad predĺženie splatnosti faktúr na 30 až 60 dní od doručenia faktúry
Doteraz náš hlas nebolo dostatočne počuť, uviedol výkonný riaditeľ Slovenského zväzu pekárov
Lapšanský pôsobí v oblasti potravinárstva, obchodu a potravinárskej legislatívy už viac ako dve desaťročia
Zvyšovanie minimálnej mzdy, veľký podiel príplatkov za prácu v noci a konkurencia zahraničných polotovarov dostávajú segment na kolená
Príplatok zamestnanca za odpracovanie osemhodinovej nočnej zmeny v budúcom roku stúpne z 10,66 na 11,44 eura
Trendom v pekárstve je podľa výrobcu hlboko mrazeného pečiva remeselné spracovanie cesta a zdravý životný štýl
Majiteľka pekárne Viera Plachetková z mestskej časti Košice-Barca hodnotí toto obdobie ako veľmi náročné. Koronavírus a s ním spojené opatrenia sa podpísali aj v ich firme pod prepad výroby a produkcie výrobkov. Našla však recept, ako udržať pekáreň nad vodou.
Konkurencieschopnosť je na dne, dane sú na maxime. Krajina sa dostáva do finančnej pasce
Zníženie inflácie patrí medzi hlavné priority Kremľa
Viac ako sedemtisíc absolventov si v máji, po ukončení štúdia, nenašlo prácu
Automobilový gigant hľadá riešenie, dve značky sú predmetom diskusie