Potrebujeme presný plán návratu detí do škôl, tvrdia viaceré organizácie
Plán rodičia ani učitelia stále nepoznajú a hrozí, že najmä starší študenti zostanú doma do konca školského roka
Plán rodičia ani učitelia stále nepoznajú a hrozí, že najmä starší študenti zostanú doma do konca školského roka
Ďalšie sprísnenie opatrení! Vláda odklepla sprísnenie zákazu vychádzania. Po 20.00 sa už nemôžete vrátiť z prírody, ak si idete zabehať. Nepovoľuje sa aj cesta do prírody mimo okres. Zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger naznačil aj to, ako bude vyzerať Veľká noc!
Sprísňujeme opatrenia. Vláda sprísnila zákaz vychádzania. Kým doteraz ste sa mohli vrátiť z prírody aj po ôsmej večer, od štvrtka 25. marca už bude možné ísť do prírody na výnimku len v čase od 5.00 do 20.00. Bude to teda podobne ako napríklad výnimka pre cestu do potravín.
Najviac prípadov sa týkalo porušenia zákazu vychádzania
Krajina sa pravdepodobne už nestihne vyhnúť dvojitej recesií. Ekonomika sa začne otvárať najskôr až v máji
Celkovo je Slovensko v čiernej fáze
Prísne epidemiologické pravidlá pritom budú platiť počas veľkonočných sviatkov
Úrad verejného zdravotníctva povolil od pondelka (22. 3.) prevádzku trhovísk s predajom kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Budú môcť byť otvorené aj prevádzky finančných služieb. Otvoriť sa budú môcť všetky prevádzky poskytujúce opravy a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.
Cestovanie do zahraničia by sa podľa návrhu malo obmedziť na nevyhnutné minimum
Koronavírus SARS-CoV-2 však nezmizne, domnieva sa vedec
„Všetko je krvavé, všade sú tekutiny, kaká na mňa a hľadá moju bradavku a ja zabúdam na najväčšiu bolesť, akú som kedy cítila, " opísala šťastná mama, čo prežila v pôrodnici.
Zavedú ho ak sedemdňová miera incidencie narastie na viac než 100 nových prípadov na 100-tisíc obyvateľov
Vláda spúšťa digitálny COVID automat. Ministerstvo SR pripravilo digitálny COVID automat, ľuďom poskytne prehľad aktuálnych opatrení podľa okresov. Rezort informatizácie v piatok spustil skúšobnú verziu. Aplikácia je prístupná na internetovej adrese automat.gov.sk pre mobilné zariadenia a pc.
Trhoviská a tržnice, finančné služby či opravy a servisy elektroniky či strojov. Úrad verejného zdravotníctva od pondelka povolil otvorenie nových prevádzok!
Pravidlá lockdownu by podľa premiéra nemali byť až tak striktné
Slovenská ekonomika je mimoriadne citlivá na prípadné colné opatrenia zo strany USA
Severská krajina má spoločnú hranicu s Ruskom
Hospodárske vyhliadky najmä v eurozóne zatieňuje napätie a zvýšená neistota
Strana vyzýva kabinet Roberta Fica, aby s finančnými zdrojmi „nehazardoval“