V okolí jadrovej elektrárne v ukrajinskom Černobyle prebiehajú boje, Rusi ju chcú dobyť
Zelenskyj pokladá útok na Černobyľ za vyhlásenie vojny Európe
Zelenskyj pokladá útok na Černobyľ za vyhlásenie vojny Európe
Úložisko ukrajinskej vláde umožní usporiť až 200 miliónov dolárov ročne
Havarovaný reaktor bol po nehode zakrytý betónovým sarkofágom, ktorého životnosť a hermetickosť však nenaplnili očakávania
Od tragédie v Černobyle uplynulo 35 rokov
Bol som v Černobyli. Prvýkrát ešte v 90. rokoch, keď som sprevádzal prezidenta Václava Havla
Polícia našla už aj osobu, ktorá požiar spôsobila podpálením suchej trávy
Oheň sa rozšíril v černobyľskej zóne na ploche 20 hektárov, ale teraz horí na viac ako 100 hektároch
Už vlani prišlo do černobyľskej uzavretej zóny, ležiacej na ploche okolo epicentra výbuchu reaktora, 125-tisíc turistov
Seriál zvýšil záujem o jadrový turizmus. Ľudia začali chodiť do Litvy
Sprievodkyňa vonku zakazuje piť a chodiť bez dohľadu, ale v okolí fyzicky pracujú ľudia
Keď sa chyby tesne pred výbuchom začali reťaziť, haváriu by nezastavili ani skúsení operátori
Podľa strany sa udalosti pre HBO stali „nástrojom ideologickej manipulácie“
Ako kolisu využívajú aj neďaleké vyľudnené mesto Pripiať
Novinka z produkcie HBO prináša vernú rekonštrukciu výbuchu elektrárne a neschopnosť garnitúry si priznať chybu
Dve odlišné firmy odrážajú moje dve osobnosti, hovorí Dominik Orfánus, zakladateľ cestovky Chernobylwel.come a technologického start-upu Benjamin Button
Keď sa Jakub a Dávid stretli po rokoch v Kodani, netušili, že ich spoločná vášeň pre fermentáciu a chuť zmení trh s prémiovými nápojmi. Z ich spolupráce vznikol Eliksir – prémiová kombucha, ktorá má ambíciu zmeniť spôsob, akým firmy pristupujú k starostlivosti o zamestnancov.
Spojenci v NATO sa vlani zaviazali, že budú na obranu vyčleňovať dve percentá svojho HDP
Donald Trump síce vo voľbách vyhral s agendou proti radikálnej ľavici, no jeho administratíva prijíma politiky, ktoré sú vlastné progresívnym demokratom
Istanbul mal byť dejiskom dialógu, realita však naznačuje opatrnosť oboch strán