Bitcoin stúpol na deväťmesačné maximum, ťaží z nepokoja v bankovom sektore
Za uplynulý týždeň bitcoin dokonca vykázal najlepší výkon za posledné štyri roky
Za uplynulý týždeň bitcoin dokonca vykázal najlepší výkon za posledné štyri roky
Najväčšia a najznámejšia kryptomena zrejme zaznamená svoj najlepší týždeň od januára 2021
Cestovný ruch narástol o 95 percent, HDP o 10 percent, nezamestnanosť klesla o 7 percent, export narástol o 17 percent a výber daní narástol o 37 percent
K rastu prispelo aj zmiernenie obáv o rezervy, ktoré držia digitálne platformy, čo podporilo posilňovanie kryptomien na trhu
Analytička Noelle Achesonová zastáva názor, že z napätia na finančných trhoch budú zrejme ťažiť zlato a bitcoin
Hlavným dôvodom prudkého poklesu je likvidácia kryptobanky Silvergate Capital
Nová mena by sa volala Britcoin a fungovala by podobne ako iné kryptomeny
Vyštudoval som financie, investoval 25 rokov, ale nikdy som nepochopil peniaze tak, ako keď som sa stal bitcoinerom
Najznámejšia digitálna mena od začiatku roka vzrástla o 50 percent
V minulom roku padla hodnota kryptotrhu takmer o 1,4 bilióna dolárov, keď odvetvie zasiahli turbulencie a bankroty, čo zavŕšil kolaps veľkej kryptomenovej burzy FTX
Energetická spotreba bitcoinu je na globálnej úrovni zanedbateľná a ťažba sa stáva z roka na rok ekologickejšou
Jedným z dôvodov, ktorý výrazne vplýva na mieru prijatia bitcoinu, je vysoká nedôvera vo vládu v danej krajine.
Ekonóm Lukáš Kovanda vysvetľuje, prečo v digitálnom eure vidí hrozbu
Firma Braiins otvorila samostatnú hardvérovú divíziu s názvom Hash Mining, kde vyvíja hardvérové komponenty pre ťažiarov bitcoinu
Pre kryptomeny je špecifický špekulatívny charakter a nepredvídateľný vývoj na trhu
Z hľadiska miery chudoby medzi dôchodcami sa Slovensko zaradilo ku krajinám ako Island, Nórsko, Dánsko a Fínsko
Posledné prepúšťanie zažila firma v máji
Fed kľúčovú úrokovú sadzbu nezmenil
USA sa údajne pripravujú na útok na Irán