Ceny mäsa a mäsových výrobkov sa budú pre navyšujúcu sa cenu bravčového mäsa zvyšovať naprieč celou EÚ, uviedla výkonná riaditeľka Slovenského zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai.
Spracovatelia zvyšovaním odbytových cien reagujú na výrazný nárast vyvolávacej ceny jatočne upravených tiel na nemeckej burze s bravčovým mäsom, kde v posledných týždňoch zaznamenali nárast z 1,72 eura na 2,10 eura za kilogram, teda o 22,09 percenta.
„Výrazný rast cien bravčového mäsa ako základnej suroviny odvetvia sú spracovatelia nútení premietnuť aj do odbytových cien. Navýšenie ceny bravčového mäsa a mäsových výrobkov o osem až desať percent sa prejaví už začiatkom júna, pričom nemusí byť konečné,“ dodala Forrai.
Ďalšie dôležité správy
