Opozičná Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) neodmieta vstup do výberovej komisie, ktorú chce zriadiť minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v súvislosti s nákupom testov. Prizvať do nej mieni aj zástupcov opozície a tretieho sektora.

„Neodmietame vstup," uviedol predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý iniciatívu víta. Upozornil však na to, že koalícia má dosť hlasov, aby opozíciu prehlasovala. „Vládna väčšina má silnú ústavnú väčšinu, ktorú sa nebojí zneužívať," doplnil.

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík  pred zasadnutím 52. schôdze vlády SR 18. novembra 2020 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer
Neprehliadnite

Ministerstvo hospodárstva nakúpi 16 miliónov antigénových testov, tvrdí Sulík

Minister hospodárstva a vicepremiér Richard Sulík (SaS) má zabezpečiť obstaranie 16 miliónov antigénových testov. Sulík avizoval, že v súvislosti s nákupom zriadi výberovú komisiu, do ktorej prizve aj zástupcov opozície a tretieho sektora. Chce sa obrátiť aj na Úrad pre verejné obstarávanie, aby zistil, ktoré spôsoby obstarania sú v súlade so zákonom. Oslovil aj Najvyšší kontrolný úrad SR, či je nákup v súlade s kompetenciami ministerstva hospodárstva.

Sulík avizoval, že sa obráti na svojich kolegov v stredoeurópskom regióne a bude „sondovať" prípadné možnosti spoločného obstarania testov. Myslí si však, že vzhľadom na plánovaný objem 16 miliónov testov nebude mať ani prípadný spoločný nákup efekt na optimalizáciu ceny.