Symbolom oddychovej lokality je novo zrekonštruovaný železničný most, ktorý svojou výraznou červenou farbou tvorí pomyslenú vstupnú bránu.

Každý, kto tadiaľto prichádza, nemôže minúť rovnomennú (Red Bridge) 2-poschodovú budovu, ktorá tu vyrástla len nedávno. Veľké okenné tabule a prírodné materiály už na prvý pohľad pôsobia veľmi príjemne a evokujú citlivo zvolenú architektúru, ktorá korešponduje s okolitým prostredím. Sídlo spoločnosti Techo veľa prezrádza o kultúre a produktoch tohto popredného európskeho výrobcu kancelárskeho nábytku. Kvalitný dizajn, funkčnosť, perfektné remeselné spracovanie a dokonalý súlad s prostredím sú atribúty platiace pre ich výrobky ako aj budovu, v ktorej sídlia.

„Kopa dreva“ namiesto recepcie? Aj tak sa dajú dnes zariadiť kancelárie.

„Hneď na úvod treba povedať, že budova nebola primárne postavená pre Techo, navyše bola projektovaná pre viacero nájomcov, nie pre monotenanta“, vysvetľuje Veronika Kráľová, projektantka spoločnosti Techo, ktorá mala celý projekt na starosti. „Ideálny by bol jeden veľký otvorený priestor, ktorý by fungoval ako živý showroom. Ideálne to ale nie je nikdy. Techo je však známe práve tým, že si dokáže poradiť s akýmkoľvek priestorom a vytvoriť z neho funkčné a zároveň príjemné pracovné miesto a vidieť to aj u nás“

Tak ako exteriér aj interiér je zladený s prostredím. Vo vnútri nájdeme množstvo odkazov na miestne ikony. Ako prvé vstupujeme do zóny Showroom. Pôsobivej imitácií lesa, pod desiatkami svetiel, dominuje recepcia v podobe kopy dreva. Môžete si vybrať sedenie buď v lanovke, ktorá je kópiou tej skutočnej v bike parku alebo pri drevenom stole a stoličkách ako „na opekačke“, vrátane trávy pod nohami a navigačnými tabuľami nad hlavou. V prírodnom duchu pokračujeme aj v zasadačke nazvanej „Nest“, kde si zákazníci môžu vyskúšať akustické prvky v praxi. Oproti recepcii, na druhej strane miestnosti, sa nachádza nádherný červený barový pult, ktorý vzdáva hold ikone tejto lokality. Je to dokonalé miesto pre rannú kávu, či posedenie s kolegami. Ak je potreba trocha súkromia, k dispozícii je pre zmenu ikona spoločnosti Techo – multizóna Share It. Milým detailom je mäkké sedenie prispôsobené ako vlakové kupé, ktoré je odkazom na tunajšiu železničnú trať a stanicu.

„Kopa dreva“ namiesto recepcie? Aj tak sa dajú dnes zariadiť kancelárie.

„Ako môžete vidieť, aj v interiéry sme sa inšpirovali samotným miestom. Tú pokojnú atmosféru, ticho pretínané ohlušujúcim „rachotom“ vlaku prechádzajúcom po železnom moste, to jedinečné genius locci, sme sa snažili preniesť aj k nám. Aj u nás sa tichá sústredená práca strieda s vášnivými diskusiami, aby výsledkom bolo úžasné miesto pre prácu aj pre život“, objasňuje svoje podnety Veronika.

Vonkajší dvor so zimnou kuchyňou a ateliérom je ako stvorený na firemné grilovačky, či petangové súboje. Alebo len tak stáť s kávou v ruke, dýchať čerstvý prírodný vzduch a vychutnávať si pohľad na Červený most.

„Kopa dreva“ namiesto recepcie? Aj tak sa dajú dnes zariadiť kancelárie.

Súčasťou prízemia je ešte zóna Project room, ktorá slúži ako vzorkovňa nábytku. Rozšírená vzorkovňa stoličiek, sklady a Play zóna sa nachádzajú v pivničných priestoroch. Centrálnym schodiskom sa dostávame na 1.poschodie. Keďže zamestnanci majú zdieľané pracovné miesta, na schodišti sa nachádzajú praktické skrinky pre osobné veci.

Prvé poschodie je z polovice tvorené veľkou zasadačkou. Nenájdete tu však jeden veľký stôl s množstvom stoličiek okolo. Miestnosť je zariadená štýlom viacerých rôznorodých menších sedení, ktoré je možné variovať a prispôsobovať rôznym typom stretnutí. „Musela som myslieť na to, aby bolo možné bez problémov zorganizovať celofiremnú poradu a zároveň aby ste sa tu necítili stratení pri jednaní „one-to-one“. Taktiež výber miestnosti nebol náhodný. Je to kľudné miesto s odizolovanou dopravou a zároveň krásnym výhľadom na prírodu. Samozrejmosťou je veľké premietacie plátno, originalitou sú mraky na strope“, dodáva Veronika.

„Kopa dreva“ namiesto recepcie? Aj tak sa dajú dnes zariadiť kancelárie.

Hlavný office, ktorý tvorí druhú polovicu poschodia, je virtuálne rozdelený na niekoľko zón, podľa zamerania. Obchodné oddelenie má klasické mäkké sedenie na vysoko. Účtovné oddelenie vyžaduje súkromie, čomu je prispôsobená ich zóna. Projektanti majú zase veľké stoly, vzhľadom na „kopu papierov“, ktoré k práci potrebujú. Súčasťou priestoru je interaktívna stena s dôležitými projektami a termínmi a 3 menšie zasadačky pre sústredenú prácu, alebo menšie meetingy. „V zasadačkách bolo potrebné popasovať sa so zavadzajúcimi stĺpmi, ktoré značne zmenšovali disponibilný priestor. Nebolo jednoduché vymyslieť tu rozumné sedenie. Z estetického hľadiska „prišla na pomoc“ príroda a zo stĺpov sa stali stromy“.

A čo si o svojich pracovných priestoroch myslia zamestnanci? Chválou nešetria a vidia nielen to pekné, ale aj prospešné pre kolektív, vzájomnú komunikáciu, či dokonca marketing.

„Že sa jedná o prívetivé priestory svedčí aj fakt, že mnoho okoloidúcich si nás mýli s kaviarňou a prídu k nám na kávu Radi im ju urobíme.“

„Kopa dreva“ namiesto recepcie? Aj tak sa dajú dnes zariadiť kancelárie.

„Nové priestory sú OK, príjemné pracovné prostredie. Človek má dosť priestoru na sústredenu prácu a telefonáty, zároveň aj na meetingy, či už interné alebo s klientami. Podstatný je ale, aspoň pre mňa, názor klientov. Pozitívom je, že som sa zatiaľ nestretol s klientom, ktorému by sa nové priestory nepáčili. Vyvolávajú výborný „wau“ efekt, skvelý prírodný koncept zapadajúci do umiestnenia na Železnej studničke, výborné použité materiály, klientov zaujíma hlavne heraklit v Neste, samozrejme výborný ohlas na ShareIt a Multizóny.“

„Úžasná je rôznorodosť jednotlivých častí a to, že to nie je len akási výstava nábytku pre klientov, ale funkčný hravý priestor, kde si každý nájde svoju obľúbenú zónu. A to prepojenie s prírodou cez výhľady ako aj exteriér sú jedinečné.“

„Poloha showroomu na mieste, okolo ktorého chodí každý v Bratislave, myslím, že je to dosť dobrý marketing.“

www.techo.com