Je piatok krátko popoludní a v cukrárenskej výrobe spoločnosti Floril majú najväčší frmol. V piatky vyrábajú dvakrát toľko, ako je týždenný priemer. Na víkend totiž zvyknú mať najviac objednávok, keďže okrem denného zásobovania asi 150 cukrárenských prevádzok na západnom Slovensku musia počítať so svadbami a inými rodinnými udalosťami. Svadieb majú ročne až 400, najmä v jarných a letných mesiacoch.

Za rodinnou firmou Floril z Malinova pri Bratislave stoja dvaja bratia Liščíkovci a manželka jedného z nich. Angažovanie sa rodinných príslušníkov je však ďaleko širšie. V ich spoločnosti pomáha vyše dvadsať členov rodiny vrátane rodičov, sesterníc, bratrancov, strýkov a tiet. Pokrvné príbuzenstvo zastupuje približne štvrtinu celkového počtu zamestnancov.

Organický rast

S cukrárenským biznisom začal v roku 2008 ako živnostník vyštudovaný cukrár Florian, ktorý má dnes vo firme na starosti technologickú časť výroby, ako aj dodávky surovín. „Začínal som sám v malej pivnici, ale keď začal biznis postupne rásť, pridal sa ku mne aj môj brat Tibor a v roku 2011 sme si založili eseročku,“ prezrádza Florian Liščík. Do firmy neskôr vstúpila aj Tiborova manželka Beata. Kým Tibor sa venuje obchodu, financiám, ako aj veľkým odberateľom, Beata má na starosti ľudské zdroje a vzdelávanie, ako aj rozvoj systémov vrátane e-shopu, ktorý si spoločnosť momentálne buduje.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa