Ikea sa usiluje o to, aby ste za köttbullarom nevideli len mäsové guľôčky (z hovädzieho a bravčového), ale napríklad aj zeleninové a lososové, ktoré reťazec začal ponúkať v roku 2015. Zeleninové guľôčky vyrába z cíceru, zeleného hrášku, mrkvy, kápie, kukurice a kelu.

Najnovšie Ikea predstavila ďalšiu novú verziu ikonického jedla. Aj táto je postavená na rastlinnom základe. Vyskúšali sme ju na nedávnych novinárskych Dňoch demokratického dizajnu v centrále Ikei vo Švédsku a musíme uznať, že chutí skvele.

Aké zloženie majú nové guličky

Dôvod, prečo sa vegánske položky dostávajú do hľadáčika reťazca, má byť udržateľnosť a ekológia, keďže produkcia mäsa podľa viacerých štúdií výrazne zaťažuje životné prostredie.

Ingredienciami nových guľôčok sú 

Čítajte ďalej s predplatným TRENDU

Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.

Poslať SMS

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa