Ikea sa usiluje o to, aby ste za köttbullarom nevideli len mäsové guľôčky (z hovädzieho a bravčového), ale napríklad aj zeleninové a lososové, ktoré reťazec začal ponúkať v roku 2015. Zeleninové guľôčky vyrába z cíceru, zeleného hrášku, mrkvy, kápie, kukurice a kelu.
Najnovšie Ikea predstavila ďalšiu novú verziu ikonického jedla. Aj táto je postavená na rastlinnom základe. Vyskúšali sme ju na nedávnych novinárskych Dňoch demokratického dizajnu v centrále Ikei vo Švédsku a musíme uznať, že chutí skvele.
Aké zloženie majú nové guličky
Dôvod, prečo sa vegánske položky dostávajú do hľadáčika reťazca, má byť udržateľnosť a ekológia, keďže produkcia mäsa podľa viacerých štúdií výrazne zaťažuje životné prostredie.
Ingredienciami nových guľôčok sú
Čítajte ďalej s predplatným TRENDU
Odomknite článok cez SMS za 1,90 € týždenne s automatickou obnovou.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?